De 500 acteurs, dansers en figuranten van het totaalspektakel Gheelamania lieten al tijdens de repetities hun hart overborrelen voo rhet goede doel.  Op het podium schitterde een hart vol geld voor Kom Op Tegen Kanker.

Het totaalspektakel Gheelamania, dat op een moderne manier de barmhartigheid van de Gelenaars in het algemeen en de gezinsverpleging in het bijzonder op het podium brengt, zit in de laatste rechte lijn voor de première van 8 mei.  Het gezelschap van zo'n 500 acteurs, figuranten en dansers repeteren momenteel in kostuum in de grote verwarmde tent voor het stadhuis.

Daar toonden ze dat de Gelenaars ook nu nog bijzonder barmhartig zijn. Vanaf het begin van de repetities voor het project konden de deelnemers de kleinste eurocentjes (het koperen geld) in een pot steken ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Tot een deelneemster een hele bokaal met de centjes mee bracht. Daarna begonnen de anderen ook verwoed de koperen muntjes binnen te brengen, zelfs een hele kruiwagen vol. Niemand heeft zich intussen aan het tellen van het geld gezet, maar er wordt geschat dat het al om minstens 1.300 euro gaat.  Tickets hier.  (geelfm)